Pečené brambory na grilu


Ingredience

  • 6 ks brambor
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 380 g bílého jogurtu
  • tymián, pažitka, petrželka, rozmarýn - bylinky, které máte rádi
  • klíčky na ozdobu

POSTUP:

Neoloupané brambory důkladně umyjte a dejte vařit na 10 minut a poté je nechte chvilku vychladnout. Na prkénko si položte dvě vařečky a vložte mezi ně bramboru. Bramboru pak nakrájejte na tenké plátky. Díky vařečkám se nepovede brambora celá rozkrojit, ale vzniknou vám pouze zářezy v bramboře.

Jakmile máte všechny brambory nakrájené, můžete je grilovat na venkovním grilu, nebo je vložte na plech s pečícím papírem a grilujte v troubě. Brambory v obou případech grilujte, dokud nejsou měkké. Při grilování v troubě si troubu nastavte na 200 °C a funkci Gril.

Jako přílohu bramborám můžete připravit červenou cibuli, kterou nakrájejte na tenké plátky a na pánvi s olivovým olejem cibuli osmahněte. Stačí jen chviličku. 

Jako dip k bramborám si do misky s bílým jogurtem přidejte nadrobno nasekané bylinky a dip osolte podle chuti.

Při servírování můžete ozdobit ještě čerstvými klíčky.

Další recepty z brambor

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu