Gratinované brambory se žampiony a kuřecím masem


Ingredience

  • 800 g brambor
  • 500 g BIO kuřecích prsou
  • olivový olej
  • 2 červené cibule
  • 500 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 7 lžic oleje
  • 500 ml 33% smetany
  • 200 ml plnotučného mléka
  • sůl
  • ½ cukety
  • provensálské koření

POSTUP:

Na pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne cibule chytat zlatou barvu, přidejte nadrobno nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není maso hotové. Po usmažení si směs dejte bokem do mísy.

Na stejné pánvi znovu rozehřejte olivový olej a postupně na něm orestujte na tenké plátky nakrájené žampióny. Žampióny přidávejte po trochách, aby houby nepustily vodu, ale pouze se smažily. Po jejich usmažení přidejte prolisovaný česnek a jen krátce orestujte. Směs přidejte do mísy s cibulí a kuřecím masem.

V hrnci si smíchejte smetanu s mlékem, přidejte na plátky nakrájené brambory a osolte. Vařte přikryté zhruba 15 minut. V průběhu vaření vždy promíchejte, aby se vám tekutina nepřipalovala. Nakonec přidejte směs cibule, kuřecího masa a hub. Vařte přikryté ještě 5 minut.

Na spod pečící formy si vyskládejte na silnější plátky nakrájenou cuketu a přidejte směs brambor, cibule, hub a kuřecího masa. Takto vrstvěte, dokud nespotřebujete veškerou směs. Na závěr posypte provensálským kořením a pečte v troubě 40 minut na 200 °C.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu