Dušená kapusta s bramborem a klobásou

Hodnocení receptu
(12 hlasů)

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 větší hlávka kapusty
  • sklenice vody
  • sůl
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 0,5 kg brambor + olivový olej a sůl
  • klobása

POSTUP:

Ve větším hrnci si rozehřejte olivový olej a lehce na něm zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte na tenké proužky nakrájenou kapustu a lehce ji orestujte.

Poté přidejte sklenici vody, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Přiklopte poklicí a na mírném ohni duste dokud nebude kapusta měkká.

Brambory si oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Dejte na plech a zakápněte olivovým olejem a posypte solí. Promíchejte a pečte v troubě na 220 °C zhruba 30 minut. 15 minut před koncem přidejte k bramborám klobásu, kterou si trochu nařežte, aby z ní vytékal tuk. Dejte znovu péct na zbylých 15 minut.

Kapustu servírujte s opečeným bramborem a klobásou.