Čevabčiči s domácím ajvarem


Ingredience

Čevabčiči

  • 0,5 kg BIO mletého hovězího
  • 0,5 kg BIO mletého vepřového
  • 2 větší červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Ajvar

  • 6 velkých červených paprik
  • citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

Čevabčiči

Do velké mísy si dejte hovězí a vepřové maso. Pro úžasnou chuť čevabčiči doporučujeme použít opravdu kvalitní maso. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte, aby vám vytvořila dokonalá směs na čevabčiči.

Ze směsi vytvořte větší šišky, po upečení se jejich velikost zmenší. Šišky vložte na plech, dejte do vyhřáté trouby a pečte je na 200 °C 60 minut.

Ajvar

Papriky si důkladně umyjte a vložte na plech a pečte v troubě na 190 °C 60 minut.

Po jejich upečení je vložte na 30 minut do igelitového pytlíku a zavažte ho. V pytlíku se papriky zapaří a půjdou vám oloupat.

Po vyjmutí z pytlíku papriky oloupejte a zbavte stonku a semínek. Oloupané papriky dejte do kastrolu, přidejte olej, sůl, pepř a šťávu z ½ citronu. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a pak přiveďte k varu a vařte přikryté na mírném ohni 20 minut.

V ajvaru si namáčejte kousky čevabčiči. Výborné jsou s čerstvým chlebem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu