Ingredience

Postup

Hovězí a vepřové maso smíchejte dohromady. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, olivový olej, majoránku, sůl, pepř a strouhanku. Vše důkladně smíchejte.

Strouhanku přidejte až na konec, podle toho, jak bude směs řídká. Musí vám vzniknout pěkně hustá směs, aby z ní šel vytvarovat váleček, který se při pečení nerozpadne.

Jakmile máte krásnou směs na sekanou, dejte si zhruba čtvrtinu na dno pečící nádoby, vyskládejte na směs oloupaná vařená vejce, párek a kyselou okurku. Poté přidejte zbytek směsi a vytvarujte ji do válečku. Rukama ji pořádně promačkejte, aby se zpevnila a nebyly v ní trhliny. Takto připravenou sekanou potřete olivovým olejem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C 2 hodiny.

Podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým pečeným chlebem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu