Domácí kečup z rajčat


Ingredience

  • 2 kg zralých rajčat
  • 3 cibule
  • 2 velká zralá jablka
  • 120 ml octa (minimálně 8%)
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce soli
  • špetka mleté skořice
  • 3 bobkové listy
  • 4 ks hřebíčku
  • 13 kuliček barevného pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíce mleté sladké papriky

POSTUP:

Na větší kostky nakrájejte rajčata, oloupanou cibuli a jadřinců zbavená jablka. Kostky dejte vařit na 3 hodiny, aby vše změklo a šlo krásně propasírovat. Jakmile je vše rozvařené, vyndejte veškeré koření a celou směs propasírujte přes síto. Zůstanou vám pouze pecky a zbytky koření.

Propasírovaný kečup přiveďte v hrnci k varu a nechte vařit odkryté ještě 20 minut.

Horký kečup nalijte do čistých zavařovacích sklenic, pevně zavřete víčkem a obraťte vzhůru nohama a nechte do druhého dne vychladnout.

Sklenice poté dejte na chladné a temné místo a nechte několik dní odležet. Chuť kečupu se bude ještě postupně měnit.

 

▷ Máte přebytků ze zahrádky víc? Využijte jednoduchého zavařování v troubě.

Další recepty za zpracování ovoce a zeleniny

Pečená marmeláda

Moučníky, dezerty, cukroví

Pečená marmeláda

Švestkové čatní

Předkrmy, chuťovky

Švestkové čatní

Hrušková povidla pečená v troubě

Moučníky, dezerty, cukroví

Hrušková povidla pečená v troubě

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu