Pečená marmeláda

Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 2 kg ovoce (bez stopek, pecek), např. třešně, jahody, rybíz, meruňky, broskve, ostružiny, maliny, angrešt
  • 500 g cukru krupice
  • 1 lžíce octa
  • 4 lžíce rumu
  • přísady, kterými chceme marmeládu ochutit - čokoláda, bylinky, vanilka, alkohol apod.
Pečená marmeláda

Připravit lahodný džem pečením v horkovzdušné troubě zvládne úplně každý. Postup je totiž snadný a výsledek rozhodně stojí za to!

Ovoce omyjte, osušte. Vybírejte jen čerstvé, nepoškozené plody. Zbavte je pecek, stopek apod. 

Ovoce dejte do pekáčku a zalijte octem.

Troubu zapněte na 220 °C. Až je předehřátá, vložte do ní pekáč s ovocem. Pečte 20 minut.

Vyndejte ven z trouby, přisypejte polovinu cukru a pečte dalších 15 minut. Nemíchejte!!!

Znova vyndejte z trouby, přidejte zbylý cukr, vybrané přísady a opět nemíchejte. Pečte dalších 10 minut.

Pekáč vyndejte z trouby, přidejte rum a promíchejte. Vřelou marmeládu naplňte do sklenic, které jsou čisté a suché.

Pořádně zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Nechejte úplně vychladnout.

 

MOHLO BY SE VÁM HODIT: Vhodným pomocníkem je např. vestavná trouba MORA VT 779 BX, u které díky dvojitému osvětlení a výsuvným teleskopickým roštům budete mít své výtvory vždy lehce pod dohledem. Zapojit do pečení můžete i děti, tato trouba disponuje trojitým sklem dvířek s tepelným deflektorem Cool Door, takže již nehrozí, že by se o ni spálily.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu