Biskupský chlebíček

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 180 g másla
  • 180 g cukru krupice
  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 100 g rozinek
  • 50 ml rumu
  • 60 g sušených švestek
  • 60 g sušených meruněk
  • 100 g mix ořechů
  • 210 g špaldové mouky na polití
  • 90 g hořké čokolády
  • hrst mixovaných ořech

POSTUP:

Máslo o pokojové teplotě si s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Poté do pěny pomalu zašlehávejte postupně žloutky. Rozinky si zalijte rumem a nechte je chvíli odležet.  

V míse si smíchejte nadrobno nakrájené sušené švestky, meruňky, nadrobno nasekanou směs ořechů, odleželé rozinky a špaldovou mouku. Vše důkladně promíchejte a do hotové směsi zapracujte vyšlehané žloutky s máslem a cukrem.  

Bílky si vyšlehejte do hustého sněhu a po částech jej opatrně zapracujte do připravené směsi.  

Jakmile máte vše smíchané, formu si vyložte pečícím papírem a dejte do ní připravené těsto.  

Formu dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chlebík 50 minut. Poté, co je chlebíček upečen, vyklopte jej na mřížku a sundej z něj pečící papír. Chlebík nechte důkladně vychladnout.  

Vychladlý chlebíček si dejte na mřížku a pod něj pečící plech. Rozpusťte si čokoládu a polijte s ní celý chlebík. Na rozpuštěnou čokoládu nasypte rozmixované ořechy a nechte čokoládu na chlebíku s ořechy ztuhnout.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu