Biskupský chlebíček

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/472/50/biskupsky-chlebicek_small.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Máslo o pokojové teplotě si s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Poté do pěny pomalu zašlehávejte postupně žloutky. Rozinky si zalijte rumem a nechte je chvíli odležet.  

V míse si smíchejte nadrobno nakrájené sušené švestky, meruňky, nadrobno nasekanou směs ořechů, odleželé rozinky a špaldovou mouku. Vše důkladně promíchejte a do hotové směsi zapracujte vyšlehané žloutky s máslem a cukrem.  

Bílky si vyšlehejte do hustého sněhu a po částech jej opatrně zapracujte do připravené směsi.  

Jakmile máte vše smíchané, formu si vyložte pečícím papírem a dejte do ní připravené těsto.  

Formu dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chlebík 50 minut. Poté, co je chlebíček upečen, vyklopte jej na mřížku a sundej z něj pečící papír. Chlebík nechte důkladně vychladnout.  

Vychladlý chlebíček si dejte na mřížku a pod něj pečící plech. Rozpusťte si čokoládu a polijte s ní celý chlebík. Na rozpuštěnou čokoládu nasypte rozmixované ořechy a nechte čokoládu na chlebíku s ořechy ztuhnout.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci