




Ingredience
Na korpus
Na krém
Postup
Ve velké míse smíchejte sypké suroviny na dortový korpus. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a olej. Metličkou dobře smíchejte směs do hladka. Nalijte ji do formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 170 stupňů. Korpus pečte přibližně 40 minut. Zkuste špejlí, je-li hotový. Upečený korpus nechte chladnout v otevřené troubě a po 15 minutách ho opatrně vyjměte z formy, otočte ho dnem vzhůru a nechte ho úplně vychladnout.

V hrnci uvařte pudink podle návodu, ale v 500 ml mléka se 170 g cukru. Za stálého míchání vmíchejte do horkého pudinku na kostičky nalámanou čokoládu a rovněž na kostičky nakrájené máslo pokojové teploty. Nechte krém zchladnout a vložte ho do ledničky. Za jednu až dvě hodiny bude akorát tuhý k použití do dortu.

Korpus rozřízněte podélně přesně v půli. Na spodní část rovnoměrně naneste polovinu ztuhlého krému. Můžete použít sáček se zdobicí špičkou. Krém zaklopte druhou polovinou korpusu a ozdobte ho zbylým krémem.

Buď rovnou podávejte, nebo ho dejte ještě na chvíli uložit do lednice. Dobrou chuť.
