Domácí jahodové nanuky se smetanou

Osvěžte se v horkých dnech domácími jahodovými nanuky, které zvládnete připravit během pár minut. Kombinace krémového mascarpone, smetany a sladkých jahod vytvoří jemnou, lahodnou chuť, která potěší malé i velké. Tento recept je přirozeně bez lepku a neobsahuje zbytečné přísady – jen poctivé suroviny a láska k domácí výrobě.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
recept na domácí jahodové nanuky
Množství
Množství:
3 ks
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
2 hodiny (mražení)
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V rendlíčku si připravte jahodový rozvar. Stačí povařit jahody s krystalovým cukrem na trošce vody. (Rozvar můžete na závěr rozmixovat do hladké konzistence.) 

Do hlubší misky dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, moučkový a vanilkový cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého krému.

Připravené formy na nanuky naplňte smetanovým krémem a vychlazeným jahodovým rozvarem. 

jahodové nanuky se smetanou - postup receptu

Dejte tuhnout do mrazáku na 2 hodiny.

jahodové nanuky se smetanou - postup receptu - mražení

Nanuky můžete ještě ozdobit čokoládou a cukrovými posypkami. 

jahodové nanuky se smetanou a mascarpone - recept
TIPY A RADY: Zmražené nanuky můžete i celé ponořit do rozpuštěné čokolády a dát je ještě na další hodinku do mrazáku. Nabídne se vám tak navíc křupavé potěšení. Vyzkoušejte tyhle nanuky s jiným ovocem. Nabízejí se maliny nebo borůvky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu