Domácí jahodové nanuky se smetanou
Osvěžte se v horkých dnech domácími jahodovými nanuky, které zvládnete připravit během pár minut. Kombinace krémového mascarpone, smetany a sladkých jahod vytvoří jemnou, lahodnou chuť, která potěší malé i velké. Tento recept je přirozeně bez lepku a neobsahuje zbytečné přísady – jen poctivé suroviny a láska k domácí výrobě.





Ingredience
Postup
V rendlíčku si připravte jahodový rozvar. Stačí povařit jahody s krystalovým cukrem na trošce vody. (Rozvar můžete na závěr rozmixovat do hladké konzistence.)
Do hlubší misky dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, moučkový a vanilkový cukr. Ingredience vyšlehejte do hladkého krému.
Připravené formy na nanuky naplňte smetanovým krémem a vychlazeným jahodovým rozvarem.

Dejte tuhnout do mrazáku na 2 hodiny.

Nanuky můžete ještě ozdobit čokoládou a cukrovými posypkami.
