Zmrzlina z karamelizovaných broskví

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Slupku každé broskve lehce křížem nařízněte. Broskve dejte do hrnce nebo mísy a zalijte vařící vodou. Po chvíli vyndejte a nechejte vychladnout. Slupku pak velice snadno oloupete.

Cukr rozpusťte na sporáku v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidejte broskve. Nechejte chvilku podusit.

Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Nechejte vychladnout.

Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujte  tyčovým mixérem na jemnou kaši, přidejte kondenzované mléko (např. Salko).

Smetanu vyšlehejte ručním šlehačem a přidejte k broskvové směsi.

Promíchejte a dejte do krabičky s víkem. Vložte do mrazničky. Každou hodinu misku vyndejte a znova prošlehejte ručním šlehačem, abyste rozbili ledové krystalky a zmrzlina byla nadýchaná.

šipka
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci