Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 10 broskví
  • 150 g cukru krupice
  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
Zmrzlina z karamelizovaných broskví

Slupku každé broskve lehce křížem nařízněte. Broskve dejte do hrnce nebo mísy a zalijte vařící vodou. Po chvíli vyndejte a nechejte vychladnout. Slupku pak velice snadno oloupete.

Cukr rozpusťte na sporáku v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidejte broskve. Nechejte chvilku podusit.

Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Nechejte vychladnout.

Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujte  tyčovým mixérem na jemnou kaši, přidejte kondenzované mléko (např. Salko).

Smetanu vyšlehejte ručním šlehačem a přidejte k broskvové směsi.

Promíchejte a dejte do krabičky s víkem. Vložte do mrazničky. Každou hodinu misku vyndejte a znova prošlehejte ručním šlehačem, abyste rozbili ledové krystalky a zmrzlina byla nadýchaná.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu