Slupku každé broskve lehce křížem nařízněte. Broskve dejte do hrnce nebo mísy a zalijte vařící vodou. Po chvíli vyndejte a nechejte vychladnout. Slupku pak velice snadno oloupete.
Cukr rozpusťte na sporáku v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidejte broskve. Nechejte chvilku podusit.
Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Nechejte vychladnout.
Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou kaši, přidejte kondenzované mléko (např. Salko).
Smetanu vyšlehejte ručním šlehačem a přidejte k broskvové směsi.
Promíchejte a dejte do krabičky s víkem. Vložte do mrazničky. Každou hodinu misku vyndejte a znova prošlehejte ručním šlehačem, abyste rozbili ledové krystalky a zmrzlina byla nadýchaná.