Domácí medovníkové kuličky z plátů
Kdo by nemiloval medovník? Pokud se vám nechce péct celý dort, vyzkoušejte náš snadný recept na medovníkové kuličky. Jemné, voňavé a plné medu i karamelu – tyto domácí medovníkové kuličky z karamelového salka jsou ideální jako vánoční cukroví nebo rychlý dezert ke kávě.
Ingredience
Medový základ
Dokončení kuliček
Postup
Ke třem lžícím rozpuštěného medu přidejte 60 g rozpuštěného másla. K řídkým ingrediencím nasypte mouku, moučkový cukr, jednu lžičku jedlé sody a na závěr celé vajíčko.
Ingredience spojte a pomocí rukou je zpracujte v hladké, nelepivé těsto.
Těsto dejte na chvíli odpočinout do lednice.
Rozehřejte troubu na 175 stupňů.
Odpočinuté těsto vložte mezi dva pečicí papíry a rozválejte ho na silnější plát. Ten dejte péct do trouby na 15 minut.
Hotový medový základ rozlámejte a pomocí sekáčku ho rozmixujte najemno. Čtvrtinu rozmixovaného jemného prášku si dejte stranou a ke zbytku přidejte karamelové kondenzované mléko a povolené až polorozpuštěné máslo.
Teď už si jednoduše vytvarujte medovníkové kuličky a každou ještě obalte v prášku, který jste si dali stranou.
Užijte si tu chuť!
Facebook
Twitter