Domácí tortilla s kuřecím masem

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Těsto
  • 600 g hladké mouky
  • 1 lžíce soli
  • 120 ml olivového oleje
  • 120 ml vody
  • 1 lžička prášku do pečiva  
 
Maso
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 600 g kuřecího masa
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce koření na kuře  
 
Dressing
  • 500 g zakysané smetany
  • špetka soli
  • hrst nasekaného koriandru  
 
Servírování
  • cherry rajčátka
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • jarní cibulka
  • mix salát

POSTUP:

Příprava tortill

Do nádoby od robota si dejte ¾ hladké mouky, všechen olej a vodu, sůl a prášek do pečiva. Za pomocí robotu nechte vypracovat těsto, které bude řidší. Poté postupně přidávejte zbytek mouky, kterou nechte do těsta zapracovat. Těsto musí být krásně hladké a pružné. Pokud bude potřeba, přidejte mouku, nebo vodu.   Vypracované těsto nechte zhruba 15 minut odležet, poté si jej rozdělte na 10 - 12 dílků (cca 80 g) a z každého dílu na pomoučněném vále vyválejte velmi tenkou placku. Tuto placku dejte na středně rozpálenou suchou pánev a tortillu opékejte z každé strany asi 1,5 minutky. Hotová tortilla se pozná tak, že se na ní dělají bublinky.   Hotové tortilly na sebe skládejte a poté je dejte do trouby, aby nevychladly.    

Příprava masa

Maso si nakrájejte na menší nudličky a smíchejte s polovinou olivového oleje, solí a kořením na kuře. Mísu zakryjte a maso dejte zhruba na 30 minut naložit do lednice. Poté, co je maso naložené, jej dejte na velkou rozpálenou pánev a restujte ho zhruba 5 minut.    

Příprava dresingu V menší míse si smíchejte zakysanou smetanu se solí a nasekaným koriandrem. Poté nechte pár minut odležet.  

Servírování

Na tortillu si namažte trochu dresingu, přidejte kuřecí maso, nakrájenou zeleninu a hrst salátu. Zakápněte ještě dresinkem a srolujte.  

 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu