Dýňové muffiny s ořechy
Nadýchané, voňavé a dokonale vláčné – přesně tak chutnají dýňové muffiny, které provoní vaši kuchyni skořicí a medem. Kombinace dýně Hokkaidó, tvarohu a ořechů dodává těstu jemnost i výživnou hodnotu. Tento recept na dýňové muffiny je jednoduchý, rychlý a zvládne ho opravdu každý. Ideální podzimní dezert, který si můžete ozdobit krémem z mascarpone nebo si ho vychutnat jen tak ke kávě.
Ingredience
Postup
Dýni, kterou jste zbavili slupky, nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte najemno nasekané vlašské ořechy, špaldovou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a skořici dle chuti.
Dále přidejte ještě dvě vejce, tvaroh a rozpuštěný kokosový olej.
Ingredience dobře promíchejte.
Do dýňové směsi vmíchejte na závěr ještě med.
Troubu předehřejte na 175 stupňů.
Dýňovou směsí naplňte připravené papírové košíčky a dejte je péct na 15 minut.
Že jsou muffiny hotové, napoví zezlátnutí povrchu.
Vychladlé extra vláčné muffiny můžete ozdobit tak, jak se vám líbí.
Dobrou chuť!
Facebook
Twitter