Bábovka s ořechy a nugátem

Zuzana F.
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Bábovka s ořechy a nugátem

Ingredience

šipka

Postup

šipka

POSTUP:
1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů (raději ale na 150, aby se bábovka dobře propekla a nespálila se). Vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Změklé máslo, polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky. Poté opatrně střídavě vmícháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a smetanu. Bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuhého sněhu, pak přidáváme druhou půlku cukru. Hotový pevný sníh opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidáme nasekané ořechy a nugát (případně čokoládu). Vše vlijeme do formy.

3. Pečeme přibližně hodinu. Po krátkém vychladnutí vyklopíme z formy.

Tip: Pokud máte menší formu, přebývajícím těstem můžete naplnit formičky a muffiny.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci