Ingredience
Postup
POSTUP:
1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů (raději ale na 150, aby se bábovka dobře propekla a nespálila se). Vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou.
2. Změklé máslo, polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky. Poté opatrně střídavě vmícháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a smetanu. Bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuhého sněhu, pak přidáváme druhou půlku cukru. Hotový pevný sníh opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidáme nasekané ořechy a nugát (případně čokoládu). Vše vlijeme do formy.
3. Pečeme přibližně hodinu. Po krátkém vychladnutí vyklopíme z formy.
Tip: Pokud máte menší formu, přebývajícím těstem můžete naplnit formičky a muffiny.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčního setu získáte 8dílnou sadu nádobí v hodnotě 4 990 Kč jako dárek.