Bábovka s ořechy a nugátem

Recept poslal/a
Zuzana F.


Ingredience

  • 6 vajec
  • 280 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 360 g hladké špaldové mouky (může být celozrnná)
  • 280 g cukru moučka (kombinuji 140 g třtinového a 140 g moučkové, který šlehám s bílky)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g vlašských ořechů nasekaných na kousky
  • 200 g nugátu (lze použít čokoládu nebo ledové kaštany)
  • špetka soli

POSTUP:
1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů (raději ale na 150, aby se bábovka dobře propekla a nespálila se). Vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Změklé máslo, polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky. Poté opatrně střídavě vmícháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a smetanu. Bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuhého sněhu, pak přidáváme druhou půlku cukru. Hotový pevný sníh opatrně vmícháme do těsta. Nakonec přidáme nasekané ořechy a nugát (případně čokoládu). Vše vlijeme do formy.

3. Pečeme přibližně hodinu. Po krátkém vychladnutí vyklopíme z formy.

Tip: Pokud máte menší formu, přebývajícím těstem můžete naplnit formičky a muffiny.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu