Bábovka s větrníkovou příchutí

Recept poslal/a
Žaneta B.


Ingredience

  • 3 hrnečky špaldové mouky
  • 150 g hnědého cukru
  • 100 ml oleje
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany (33 %) 
  • 1 kypřicí prášek
  • 5 lžic bílého cukru na karamel

POSTUP:

Do kastrůlku dáme 5 lžic cukru a uvaříme karamel. Do hotového karamelu přilejeme opatrně lehce ohřátou smetanu a promícháme do rozpuštění.

V míse vyšleháme do husté hmoty cukr, vejce, olej a pak přiléváme postupně horkou karamelovou smetanu. Přisypáváme mouku, vše za stálého šlehání a nakonec vmícháme kypřicí prášek.

Pečeme ve vymazané a vysypané formě vyhřáté troubě na 170 stupňů 45 minut.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu