Focaccia s olivami a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 320 ml vlažné vody
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 250 g černých oliv
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • ½ lžičky tymiánu
  • olivový olej na potření
  • hrubozrnná sůl na posypání

POSTUP:

Nejdříve si zaděláte na těsto. Droždí si rozdrobte do vlažné vody, zamíchejte a počkejte, než se všechno rozpustí.

Do mísy od robota si dejte hladkou mouku, sůl, olivový olej, tymián a droždí s vodou. Mixérem nechte vyhnětat těsto, které poté nechte pod utěrkou na teplém místě hodinu kynout.  

Mezi tím si olivy a rajčata slijte a nakrájejte na drobné kousky.  

Poté, co je těsto nakynuté, dejte do těsta všechna sušená rajčata a olivy, nechte robotem těsto ještě chvíli promíchat a poté si ho rozdělte na 6 stejně velkých kousků.  

Z každého kousku vytvořte placku zhruba 2 cm tlustou a dejte jí na pečící papír. Přikryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout.  

Nakynuté placky potřete olivovým olejem a zasypte trochou hrubozrnné soli. Plech dejte do předem vyhřáté trouby na 230 °C a placky pečte 10 minut.  

Po upečení je nechte chvíli vychladnout a podávejte k sýrům a vínu.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu