Frankfurtská polévka

Trošku se nám ochladilo, a tak tu máme čas na skvělou horkou polévku. Frankfurtská polévka obsahuje krom brambor hlavně uzeninu. My vám doporučujeme kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Věřte, že pak tahle paprikou provoněná frankfurtská polévka zachutná celé vaší rodině.

4 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/715/29/frankfurtska-polevka-recept.webp
Množství
Množství:
6 porcí
Příprava
Příprava:
20 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

V hrnci rozpusťte dvě lžíce sádla a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova.

K orestované cibuli přidejte na kolečka nakrájené párky. Na středním plameni je opečte ze všech stran.

Přidejte lžíci sladké mleté papriky. Pokud chcete podávat hustší polévku, přidejte v tomto kroku i lžíci hladké mouky. Dobře promíchejte a za stálého míchání krátce orestujte.

Brambory pokrájejte na malé kostičky a přidejte je do hrnce i se stroužkem česneku nakrájeným na drobné kousky. Znovu promíchejte.

Nyní zalijte brambory a párky vývarem. Polévku osolte, přidejte i pepř a lžíci majoránky, promíchejte a polévku vařte v zakrytém hrnci 20 minut. 

Polévku servírujte s čerstvou petrželkou. Dobrou chuť!

TIPY A RADY: Pokud jste příznivci pikantních jídel, zkuste do polévky přidat lžičku mleté pálivé papriky.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu