Houbový guláš z čerstvých hub
Voňavý, poctivý a plný chutí lesa — takový je houbový guláš z čerstvých hub. Jeho síla je v jednoduchosti: cibule, paprika, brambory a houby, které společně vytvoří dokonale zemitou chuť. Tento recept na houbový guláš zvládnete bez masa, a přesto vás dokonale zasytí. Podávejte ho s čerstvým chlebem nebo jen tak s brambory – skvělý tip na podzimní oběd i večeři.
Ingredience
Postup
V hrnci rozehřejte sádlo. Pozvolna na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Cibuli můžete nechat i ztmavnout, pokud ji tak do guláše máte rádi.
Do hrnce přidejte houby pokrájené na plátky. Přidejte trošku vody a duste 10 minut pod pokličkou.
Houby zaprašte sladkou mletou paprikou a obsah hrnce dobře promíchejte. Zaprašte moukou a opět promíchejte.
Hrnec zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené brambory a koření. Vařte přibližně 20–25 minut do změknutí brambor.
Před koncem můžete případně guláš ještě dochutit solí a pepřem.
Podávejte s křupavým chlebem nebo jak máte rádi.
Dobrou chuť!
Facebook
Twitter