Houbový guláš z čerstvých hub

Voňavý, poctivý a plný chutí lesa — takový je houbový guláš z čerstvých hub. Jeho síla je v jednoduchosti: cibule, paprika, brambory a houby, které společně vytvoří dokonale zemitou chuť. Tento recept na houbový guláš zvládnete bez masa, a přesto vás dokonale zasytí. Podávejte ho s čerstvým chlebem nebo jen tak s brambory – skvělý tip na podzimní oběd i večeři.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Nejlepší houbový guláš s brambory a čerstvým chlebem
Množství
Množství:
4 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
30 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V hrnci rozehřejte sádlo. Pozvolna na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Cibuli můžete nechat i ztmavnout, pokud ji tak do guláše máte rádi.

Do hrnce přidejte houby pokrájené na plátky. Přidejte trošku vody a duste 10 minut pod pokličkou.

Houby zaprašte sladkou mletou paprikou a obsah hrnce dobře promíchejte. Zaprašte moukou a opět promíchejte.

Hrnec zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené brambory a koření. Vařte přibližně 20–25 minut do změknutí brambor.

Houbový guláš top recept – podzimní jídlo z lesních hub

Před koncem můžete případně guláš ještě dochutit solí a pepřem.

Podávejte s křupavým chlebem nebo jak máte rádi.

Dobrou chuť!

Houbový guláš z čerstvých hub servírovaný s brambory
TIPY A RADY: Pro výraznější chuť na talíři podávejte guláš s plátky čerstvé cibule.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu