Hovězí guláš

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):  
  • 800 g hovězí kližky
  • 4 cibule
  • 6 snítek tymiánu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 150 ml černého piva
  • sůl, pepř
  • 1 lžíci hladké mouky
  • olej
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 hodiny  

POSTUP:

Maso očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte doměkka cibuli. Přidejte maso, promíchejte a opečte ho, aby se zatáhlo. Pak vmíchejte česnek, papriku a promíchejte. Poprašte hladkou moukou, ještě jednou promíchejte a pak přilejte pivo. Dolejte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené. Osolte, opepřete, přidejte tymián a guláš duste pod pokličkou dvě až dvě a půl hodinky. V průběhu vaření podle potřeby dolejte vodu nebo vývar. Hotový guláš podávejte s bramborovým knedlíkem nebo plackami.