Hrnkový koláč s hruškami a drobenkou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Na těsto hrnek o objemu 300 ml

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • ¾ hrnku cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 zralé hrušky
  • cca lžíce skořice na posypání

Drobenka

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru
  • 50 g másla pokojové teploty

POSTUP:

Nejprve si připravte drobenku. V míse smíchejte máslo pokojové teploty s moukou a cukrem. Vše důkladně promíchejte a vytvořte krásnou drobenku.

V robotu smíchejte všechny suroviny na těsto. Vznikne vám hladké těsto, které se dá hezky lít. Nalíjte ho na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřete do tenké vrstvy. Na kostky nakrájenou hrušku nasypte na těsto a poté posypte drobenkou. Vše ještě zaprašte trochu skořice.
Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu