Jahodová marmeláda s bezem

Hodnocení receptu
(27 hlasů)

Ingredience

  • 1 kg očištěný jahod
  • 300 g cukru
  • lžička citrusového pektinu (případně podle návodu na krabičce)
  • lžička kyseliny citronové
  • bezové květy

POSTUP:

Očištěné jahody dejte do hrnce se silným dnem a rozmačkejte je šťouchačem na brambory. Přiveďte jahody k varu a nasypejte do nich cukr smíchaný s pektinem. Marmeládu vařte ještě pět minut. Nakonec do marmelády vmíchejte bezové květy a ještě horkou ji přelije do sterilizovaných sklenic. Pořádně utáhněte víčko a otočte sklenice víkem dolů. Takto nechce vychladnout. Víčka se díky horké marmeládě zatáhnou. Není potřeba ji dál zavařovat.

Další recepty

Jahodový dort

Bezlepkové recepty

Jahodový dort

Vafle bezlepkové

Bezlepkové recepty

Vafle bezlepkové

Domácí pribináček

Moučníky, dezerty, cukroví

Domácí pribináček

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Moučníky, dezerty, cukroví

Cukroví z celozrnné žitné mouky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu