




Ingredience
Na jogurtový korpus
Na tvarohový krém
Postup
Do mísy nasypte prosátou mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a sypké suroviny promíchejte. Následně k nim vyklepněte dvě vejce, přidejte olej a bílý jogurt. Hladké těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem.
Meruňky si nakrájejte na měsíčky.
V malé misce si rozmíchejte tvaroh se žloutkem a moučkovým cukrem. Tuto tvarohovou směs nandávejte po lžičkách navrch těsta.

Do tvarohové směsi pokládejte měsíčky meruněk.
Jogurtový koláč dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů. Formu položte na mřížku do nižší části trouby. Pečte přibližně 35–40 minut. Jestli je koláč hotový, poznáte tak, že těsto již neulpívá na špejli.

Koláč nechte vychladnout na mřížce v otevřené troubě. Po vychladnutí sejměte okraj formy a hotový koláč nezapomeňte před podáváním posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
