Jogurtový koláč

Jogurtový koláč nezabere svou přípravou příliš času a báječně chutná. Během letních měsíců můžete na jogurtový koláč vybrat jakékoliv přebývající ovoce. My jsme tentokrát sáhli po meruňkách. S jakým ovocem byste koláč vyzkoušeli vy?

4 hlasů
Tisknout Tisknout
Jogurtový koláč - recept
Množství
Množství:
Forma 22 cm (12 porcí)
Příprava
Příprava:
25 minut
Vaření
Vaření:
40 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Na jogurtový korpus

Na tvarohový krém

Postup

Do mísy nasypte prosátou mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a sypké suroviny promíchejte. Následně k nim vyklepněte dvě vejce, přidejte olej a bílý jogurt. Hladké těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem.

Meruňky si nakrájejte na měsíčky.

V malé misce si rozmíchejte tvaroh se žloutkem a moučkovým cukrem. Tuto tvarohovou směs nandávejte po lžičkách navrch těsta.

Jogurtový koláč - tvarohová směs

Do tvarohové směsi pokládejte měsíčky meruněk.

Jogurtový koláč dejte péct do trouby předehřáté na 175 stupňů. Formu položte na mřížku do nižší části trouby. Pečte přibližně 35–40 minut. Jestli je koláč hotový, poznáte tak, že těsto již neulpívá na špejli.

Jogurtový koláč - upečeno

Koláč nechte vychladnout na mřížce v otevřené troubě. Po vychladnutí sejměte okraj formy a hotový koláč nezapomeňte před podáváním posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Jogurtový koláč - recept MORA
TIPY A RADY: vyzkoušejte jogurtový koláč s různými druhy ovoce. Hodí se broskve, švestky, ale i drobné lesní ovoce. Tento druh koláče můžete také podávat s porcí šlehačky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu