Krémová květáková polévka

Hustá květáková polévka je skvělou variantou teplé večeře. Je oblíbená u dospělých i u dětí. Podávejte s celozrnnými chlebovými krutony. 

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Krémová květáková polévka - recept
Množství
Množství:
6 porcí
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

V hrnci rozpusťte máslo a nechte v něm zesklovatět pokrájenou cibuli. 

Květákové růžičky omyjte a vložte do hrnce. Přidejte i jednu pokrájenou bramboru.  Zeleninu osolte, opepřete, nastrouhejte do polévky trošku muškátového oříšku, zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte do změknutí zeleniny. 

Květáková polévka - květák, brambora, cibule, máslo, smetana a zeleninový vývar - příprava - přilití vývaru.

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence. (Nezapomeňte z ní předtím vyndat bobkový list). Polévku můžete ještě dochutit. 

Přilijte smetanu, prohřejte a podávejte s čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem či celozrnnými chlebovými krutony. 

Dobrou chuť!

krémová květáková polévka s kapkou smetany a čerstvě mletým pepřem - mora - recept
TIPY A RADY: polévku můžete vylepšit modrým plísňovým sýrem. Stačí ho před podáváním nastrouhat na talíř plný květákové polévky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu