Lottus cake

Hodnocení receptu
(10 hlasů)
Recept poslal/a
Veronika Zezulová


Ingredience

Základ:

  • 2 hrnky mandlí (namočených přes noc) 
  • 1 hrnek datlí 

Krém:

  • 2 hrnky kešu ořechů (namočených přes noc) 
  • 2 konzervy kokosového mléka 
  • 3 polévkové lžíce Lotus pomazánky 
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje + Lotus sušenky
  • Lotus pomazánka na dokončení

Mandle dáme do mixéru, přidáme datle a mixujeme dokud nevznikne lepkavá směs. Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme na 30 min ztuhnout do mrazáku. Mezitím si připravíme krém. Do mixéru dáme kešu ořechy společně s Lotus pomazánkou, kokosovým olejem a tuhou částí kokosových mlék. Vše důkladně rozmixujeme. Vzniklý krém rovnoměrně rozprostřeme na základ a dort necháme v mrazáku přes noc. Na závěr ho můžeme dozdobit Lotus pomazánkou a sušenkami.

Další recepty na dorty

Lehký Míša dortík

Moučníky, dezerty, cukroví

Lehký Míša dortík

Smetanový dort

Moučníky, dezerty, cukroví

Smetanový dort

Nepečený jahodový dort

Moučníky, dezerty, cukroví

Nepečený jahodový dort

Jahodový cheesecake

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový cheesecake