Makový koláč s tvarohem a švestkami
Sezona švestek nám vypukla! I my vám přinášíme recept s tímto chutným ovocem, které je opravdu výjimečné pro své detoxikační účinky. Švestky obsahují spoustu vlákniny a skvěle posílí vaši imunitu na nadcházející podzim. A náš chutný koláč vám rozhodně přinese jen a jen dobrou náladu.





Ingredience
Na těsto
Na makovou náplň
Na dozdobení / na krém
Postup
Do větší mísy dejte zakysanou smetanu. Přidejte mouku, cukr, olej, dvě vejce a trošku skořice. Dobře promíchejte v hladké, ale hutné a tuhé těsto.

Do menší misky vložte tvaroh, přidejte k němu jedno vejce a utřete spolu do hladké konzistence. Přidejte mák, moučkový cukr a opět trošku skořice a vše dobře rozmíchejte. Maková náplň je pak připravená.
Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Koláč je ideální péct rovnoměrně zespodu i svrchu.
Do připravené zapékací formy nalijte své hutné těsto s kysanou smetanou. Snažte se ho směrovat spíše do okrajů formy.
Do středu těsta hned nandejte po lžících makovou náplň.

Okraj těsta posypte plátky mandlí a dejte koláč péct do předehřáté trouby na 35–40 minut. Pak vyzkoušejte špejlí, je-li koláč hotový.

Nechejte ho vychladnout a po vychladnutí dozdobte tvarohem utřeným s cukrem a měsíčky čerstvých švestek nebo jiného ovoce, na které máte právě chuť.
