Pečený bůček s křupavou kůžičkou

Pojďte si s námi vyzkoušet jednoduchý recept na krásně sytě zlatý křupavý bůček z trouby. Hodí se na sobotní i nedělní oběd, kdy vám nebude vadit jeho dvouapůlhodinová příprava. Odměnou bude čerstvý, měkký a velmi chutný bůček. 

3 hlasů
Tisknout Tisknout
Pečený bůček s křupavou kůžičkou - recept
Množství
Množství:
2
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
140 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Kůži nařezejte ostrým nožem na kostky ideálně večer před pečením. Večer před pečením bůček nasolte.

V den pečení bůček opláchněte vodou a ze spodní masité strany dostatečně posypte celým kmínem. 

Formu na pečení vymažte sádlem nebo máslem. Dno zasypte pokrájenými cibulemi a stroužky česneku. Bůček vložte do formy kůží vzhůru a podlijte vodou.

Pečený bůček - recept - příprava - v pekáčku s cibulí a česnekem, podlité vodou

Formu přiklopte poklicí a vložte ji do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte dvě hodiny.

Pečený bůček - recept - pečení v troubě mora

Po dvou hodinách sundejte poklici z formy, zvyšte teplotu na 210 stupňů a pečte ještě 20 minut. Kůžička bůčku bude zlatá a křupavá. 

Pečený bůček - recept - upečeno

Podávejte s oblíbeným knedlíkem a se zelím.  Přejeme dobrou chuť!

Pečený bůček - recept mora
TIPY A RADY: zkuste před závěrečným 20minutovým pečením potřít kůžičku bůčku javorovým sirupem. Kůžička bůčku bude mít luxusní zlatou barvu a skvělou, jedinečnou chuť.
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu