Pečený bůček s křupavou kůžičkou
Pojďte si s námi vyzkoušet jednoduchý recept na krásně sytě zlatý křupavý bůček z trouby. Hodí se na sobotní i nedělní oběd, kdy vám nebude vadit jeho dvouapůlhodinová příprava. Odměnou bude čerstvý, měkký a velmi chutný bůček.





Ingredience
Postup
Kůži nařezejte ostrým nožem na kostky ideálně večer před pečením. Večer před pečením bůček nasolte.
V den pečení bůček opláchněte vodou a ze spodní masité strany dostatečně posypte celým kmínem.
Formu na pečení vymažte sádlem nebo máslem. Dno zasypte pokrájenými cibulemi a stroužky česneku. Bůček vložte do formy kůží vzhůru a podlijte vodou.

Formu přiklopte poklicí a vložte ji do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte dvě hodiny.

Po dvou hodinách sundejte poklici z formy, zvyšte teplotu na 210 stupňů a pečte ještě 20 minut. Kůžička bůčku bude zlatá a křupavá.

Podávejte s oblíbeným knedlíkem a se zelím. Přejeme dobrou chuť!
