Piškotová roláda s jahodami
Piškotová roláda je jednoduchý dezert z vajec, cukru, mouky a tvarohu, který zvládnete připravit za pár minut. Nadýchaný piškot s tvarohovým krémem, ovocem a čokoládovou polevou chutná skvěle a vždy se povede – ať už použijete jahody nebo jiné sezónní ovoce.





Ingredience
Postup
Do mísy vyklepněte žloutky, polovinu cukru a citronovou kůru. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který tvoří po vytažení metly špičky. Opatrně ho zapracujte do žloutkové směsi. Poté metličkou opatrně zapracujte mouku.
Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte 10 až 12 minut. Mezitím si připravte čistou utěrku. Upečený korpus i s papírem stáhněte z plechu. Položte na něj utěrku a překlopte tak, aby byl papír nahoře. Opatrně ho stáhněte a piškot zabalte z delší strany do utěrky. Nechte vychladnout.
Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a když se rozpustí, promíchejte aby vznikla hladká poleva.
Můžete se pustit do plnění. Těsto opatrně rozbalte. Natřete na něj tvarohový krém. Poklaďte ovocem a zaviňte. Pak přendejte roládu na tác spojem dolů. Přelejte čokoládovou polevou a dozdobte ovocem, mátou a oříšky.
