Ingredience

Postup

POSTUP:

Piškotová roláda je na první pohled luxusní dezert, ale její přípravy není třeba se bát. Ještě se mi nestalo, že by se nepodařilo. Základem je vše důkladně našlehat. Pro jistotu můžete do těsta přidat ještě lžičku prášku do pečiva, ale není to nutné.

Do mísy vyklepněte žloutky, polovinu cukru a citronovou kůru. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který tvoří po vytažení metly špičky. Opatrně ho zapracujte do žloutkové směsi. Poté metličkou opatrně zapracujte mouku.  

Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte 10 až 12 minut. Mezitím si připravte čistou utěrku. Upečený korpus i s papírem stáhněte z plechu. Položte na něj utěrku a překlopte tak, aby byl papír nahoře. Opatrně ho stáhněte a piškot zabalte z delší strany do utěrky. Nechte vychladnout.  

Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a když se rozpustí, promíchejte aby vznikla hladká poleva.  

Můžete se pustit do plnění. Těsto opatrně rozbalte. Natřete na něj tvarohový krém. Poklaďte ovocem a zaviňte. Pak přendejte roládu na tác spojem dolů. Přelejte čokoládovou polevou a dozdobte ovocem, mátou a oříšky.  

Tip: Z mouky můžete odebrat lžíci a přidejte místo ní lžíci kakaa, mletých ořechů nebo kokosu. Budete tak mít různé varianty těsta.  

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu