Piškotová roláda s jahodami

Piškotová roláda je jednoduchý dezert z vajec, cukru, mouky a tvarohu, který zvládnete připravit za pár minut. Nadýchaný piškot s tvarohovým krémem, ovocem a čokoládovou polevou chutná skvěle a vždy se povede – ať už použijete jahody nebo jiné sezónní ovoce.

MORA
5 hlasů
Tisknout Tisknout
Piškotová roláda s jahodami - top recept
Množství
Množství:
6 - 8 porcí
Příprava
Příprava:
1 hodina
Vaření
Vaření:
12 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Do mísy vyklepněte žloutky, polovinu cukru a citronovou kůru. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který tvoří po vytažení metly špičky. Opatrně ho zapracujte do žloutkové směsi. Poté metličkou opatrně zapracujte mouku.  

Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 C a pečte 10 až 12 minut. Mezitím si připravte čistou utěrku. Upečený korpus i s papírem stáhněte z plechu. Položte na něj utěrku a překlopte tak, aby byl papír nahoře. Opatrně ho stáhněte a piškot zabalte z delší strany do utěrky. Nechte vychladnout.  

Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a když se rozpustí, promíchejte aby vznikla hladká poleva.  

Můžete se pustit do plnění. Těsto opatrně rozbalte. Natřete na něj tvarohový krém. Poklaďte ovocem a zaviňte. Pak přendejte roládu na tác spojem dolů. Přelejte čokoládovou polevou a dozdobte ovocem, mátou a oříšky.  

nejlepší piškotová roláda recept
TIPY A RADY: Z mouky můžete odebrat lžíci a přidejte místo ní lžíci kakaa, mletých ořechů nebo kokosu. Budete tak mít různé varianty těsta.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu