Plněné žampiony portobello na grilu

Plněné žampiony na grilu jsou dokonalou volbou, když chcete na gril hodit něco lehkého, ale chuťově výrazného. Kombinace čedaru, nivy, camembertu a čerstvé rukoly se skvěle doplňuje s masitou chutí velkých žampionů portobello. Tento recept je hotový během pár minut a nadchne i ty, kdo maso běžně nevynechávají.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Grilované žampiony plněné sýrem a rukolou - recept
Množství
Množství:
3 ks
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
10 minut
Náročnost
Náročnost:
velmi snadné

Ingredience

Postup

Žampionům odřízněte nožičky a nakrájejte je na drobné kostičky. Camembert a nivu nakrájejte na malé kostičky. Čedar nastrouhejte najemno.

Všechny ingredience – nožičky žampionů, camembert, nivu a strouhaný čedar – vložte do mísy a promíchejte.

příprava směsi na plněné žampiony - postup receptu

Směs osolte, opepřete, přidejte sušenou bazalku a nadrobno nasekanou rukolu. Vše důkladně promíchejte.

Klobouky žampionů naplňte připravenou směsí. Povrch žampionů lehce potřete olivovým olejem.

Nejlepší plněné žampiony na grilu s rukolou a sýrem - recept - postup

Připravené žampiony položte na rozpálený gril a grilujte přibližně 10 minut, dokud nebudou tmavé a zlatavé.

Hotové žampiony podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatný předkrm.

Plněné portobello na grilu se sýrem - recpet
TIPY A RADY: Vyzkoušejte různé náplně podle své chuti a skladových zásob. Pro změnu můžete příště přidat třeba nadrobno nakrájenou slaninu.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu