Plněné žampiony portobello na grilu
Plněné žampiony na grilu jsou dokonalou volbou, když chcete na gril hodit něco lehkého, ale chuťově výrazného. Kombinace čedaru, nivy, camembertu a čerstvé rukoly se skvěle doplňuje s masitou chutí velkých žampionů portobello. Tento recept je hotový během pár minut a nadchne i ty, kdo maso běžně nevynechávají.





Ingredience
Postup
Žampionům odřízněte nožičky a nakrájejte je na drobné kostičky. Camembert a nivu nakrájejte na malé kostičky. Čedar nastrouhejte najemno.
Všechny ingredience – nožičky žampionů, camembert, nivu a strouhaný čedar – vložte do mísy a promíchejte.

Směs osolte, opepřete, přidejte sušenou bazalku a nadrobno nasekanou rukolu. Vše důkladně promíchejte.
Klobouky žampionů naplňte připravenou směsí. Povrch žampionů lehce potřete olivovým olejem.

Připravené žampiony položte na rozpálený gril a grilujte přibližně 10 minut, dokud nebudou tmavé a zlatavé.
Hotové žampiony podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatný předkrm.
