Poctivá hospodská česnečka se špekem

Česnečka s bramborem je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Tento recept na česnečku vychází z osvědčené hospodské verze – se silným vývarem, česnekem, bramborami a dalšími poctivými surovinami. Ať už ji připravujete jako vydatnou polévku k obědu, nebo jako léčivý pokrm při nachlazení, česnečka s bramborami zahřeje tělo i duši.

MORA
563 hlasů
Tisknout Tisknout
Množství
Množství:
3 - 4 porce
Příprava
Příprava:
15 minut
Vaření
Vaření:
25 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Cibuli nasekejte nadrobno, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky nebo jemně posekejte. Špek nakrájejte na malé kostičky a nechte ho ve větším hrnci rozpustit a osmažit dozlatova. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Nakonec krátce orestujte česnek – jen tolik, aby zavoněl, ale nezhořkl.

Do základu přidejte nakrájené brambory, osolte, opepřete, přidejte špetku kmínu a zalijte masovým vývarem tak, aby byly brambory ponořené. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut, dokud brambory nezměknou.

Jakmile jsou brambory měkké, rozklepněte do polévky dvě vejce a jemně je rozmíchejte tak, aby se rozptýlila do polévky. Přidejte sušenou majoránku a případně dochuťte solí nebo pepřem podle chuti.

Hotovou česnečku podávejte horkou, posypanou nastrouhaným parmezánem. Skvěle chutná s domácími krutony z klasického kmínového chleba.

Pravá domácí česnečka s bramborem a špekem - hotový recept
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu