Rýžový nákyp se švestkami

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 0,5 kg rýže
  • 1 - 1,5 l mléka
  • 200 g másla
  • 6 vajec
  • 250 g cukr moučka
  • 2 vanilkový cukr
  • 20 větších švestek
  • skořicový cukr na posypání
  • 1 lžička soli
  • moučkový cukr na ozdobu

POSTUP:

Ve větším hrnci si dejte vařit rýži s mlékem a solí. Rýže by se měla stát mazlavější, proto v případě potřeby přidejte trochu mléka. Jakmile je rýže uvařená, dejte ji zchladnout.
Mezitím, co rýže chladne, si oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Z bílků si vyšlehejte sníh.
Do vychlazené rýže zamíchejte žloutky s máslem a cukrem, a důkladně zapracujte. Poté přidejte sníh a pomalu smíchejte.

Z hotového těsta vytvořte jednu vrstvu, na kterou dáte rozpůlené švestky. Pokládejte je řezem dolů. Dejte další vrstvu těsta a poté znovu švestky. Na vrch těsta dejte švestky nakrájené na plátky a vše posypte skořicovým cukrem.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1 hodinu.

Po upečení troubu otevřete a nechte postupně vychladnout. Podávejte vlažné, nebo teplé přímo z trouby a posypané moučkovým cukrem.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu