Šneci z listového těsta s ořechovou náplní

Listové těsto je u nás velmi oblíbené. Hodí se na štrúdl i na jiné drobné sladké pečivo. My jsme pro vás připravili domácí listové těsto, ze kterého si s námi můžete vyzkoušet upéct šneky s ořechovou náplní. 

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/693/0a/04-siiuerika.webp
Množství
Množství:
16 šneků
Příprava
Příprava:
50 minut
Vaření
Vaření:
20 minut
Náročnost
Náročnost:
náročné

Ingredience

šipka

Tuková část listového těsta

Vodová část listového těsta

Ořechová náplň

Postup

šipka
1

Nejprve si vytvořte tukovou část listového těsta. Změklé máslo jednoduše zpracujete dohromady s moukou. Výsledné tukové těsto dejte vychladit na hodinku do lednice.

2

Vodovou část vytvořte tak, že smícháte a zpracujete do hladka mouku, olej, ocet, rum, žloutky, teplou vodu a špetku soli. I tuto část těsta dejte na hodinku do lednice.

3

Nyní přišel čas rozválet obě vychlazené části těsta. Tukovou část i vodovou část rozválejte samostatně na obdélník. Tukovou část je dobré vložit mezi dva archy pečicího papíru pro jednodušší rozválení. Obě části položte na sebe a společně rozválejte v jedno listové těsto. Po rozválení těsto přeložte a znovu rozválejte. Listové těsto přeložte a rozválejte alespoň třikrát. Složené těsto dejte na noc do lednice. 

4

V den pečení listového těsta si připravte ořechovou náplň. Smíchejte mleté vlašské ořechy, cukr, žloutek, lžičku skořice, lžíci mascarpone a povolené máslo. Náplň dejte na 20 minut do lednice, aby se studená lépe roztírala na listové těsto. 

5

Listové těsto vyndejte odpočinuté z lednice a rozválejte na obdélník. Na těsto rovnoměrně rozetřete ořechovou náplň.

6

Zarolujte a ostrým nožem krájejte silnější šneky. Pokládejte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Každého šneka potřete jemně rozkvedlaným vajíčkem.

7

Pečte do zezlátnutí povrchu listového těsta. Nebojte se šneky z listového těsta péct při 200 stupních.

8

Dobrou chuť! 

TIPY A RADY: listové těsto je potřeba udržovat studené. Doporučujeme ve fázi rozválení a složení, která se alespoň třikrát opakuje, uložit těsto vždy na nějakou dobu do lednice.
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci