Španělský ptáček

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 1 kg hovězích plátků (cca 8 plátků)
  • 5 větších cibulí
  • 4 vařená vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • kyselé okurky
  • 8x mini párek
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 0,5 kg rýže
  • cca 300 ml vody

POSTUP:

Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete ze všech stran. Z jedné strany maso potřete plnotučnou hořčicí a na plátek masa položte kyselou okurku, párek a půlku vajíčka. Plátek masa srolujte a za pomocí nitě, nebo párátka, maso zajistěte, aby náplň nevypadla.

Do většího pekáče si dejte nakrájenou cibuli a položte na ni hotové ptáčky. Potřete je ještě hořčicí a vše podlejte vodou. Dejte do předem předehřáté trouby na 220 °C a nechte maso zprudka opéct zhruba 30 minut.

Poté pekáč zaklopte víkem, a snižte troubu na 170 °C a pečte ještě zhruba 1,5 až 2 hodiny.

Jakmile jsou ptáčci upečení, dejte je bokem a šťávu s cibulkou vložte do hrnce. Přidejte hovězí vývar a vše rozmixujte za pomocí tyčového mixéru. Rozmixovanou omáčku nechte ještě 5 minut vařit. V případě potřeby dochuťte solí.
Podávejte s vařenou rýží.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu