Špenátová polévka

Hodnocení receptu
(25 hlasů)

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • cca 1 kg mraženého sekaného špenátu
  • voda - podle potřeby
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g předem uvařených fazolí (klidně z plechovky)

POSTUP (cca 6 porcí):

Na sporáku si osmahněte cibulku na oleji. Jakmile začne chytat barvu, přidejte špenát. Nechte jej v hrnci rozmrznout a poté zalijte vodou. Množství vody si upravte podle toho, jak chcete, aby byla polévka hustá. Vše lehce osolte a povařte, aspoň 10 minut.

Poté přidejte předem uvařené fazole a prolisovaný česnek. Vše ještě nechte pár minutek vařit. Nakonec celou polévku dochuťte solí. 

V talíři můžete polévku dozdobit semínky.


DOPORUČUJEME:

Pro minimalizaci rizika připálení doporučujeme indukční varné desky MORA, které mají navíc až 90% účinnost ohřevu.
▷ Najděte svého prodejce MORA

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu