Těstoviny s grilovanou paprikou a bazalkovým pestem

Hodnocení receptu
(18 hlasů)

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • 3 větší papriky
  • sůl

Na bazalkové pesto

  • dvě hrsti bazalky
  • dvě až tři lžíce olivového oleje
  • 20 g slunečnicových semínek (ještě lepší jsou na sucho opražená)
  • sůl

POSTUP (3 porce):
Zapněte si v troubě funkci Gril a nastavte teplotu na 240 °C. Papriky rozčtvrťte a dejte do trouby na mřížku slupkou nahoru. Aby vám šťáva z paprik nekapala na spodek trouby, vložte pod mřížku plech. Papriky v troubě grilujte přibližně 10 - 15 minut. Potřebujeme, aby slupka začala na paprikách černat. Nebojte se toho, díky tomu získá paprika úžasnou chuť a slupka půjde krásně sundat. Hotové papriky vyndejte z trouby, vložte do misky a zakryjte potravinovou fólií. Takto je nechte chvilku odstát, papriky se zapaří a slupka půjde krásně sundat.

Pokračujte těstovinami, dejte si vařit osolenou vodu na těstoviny, a než se začne vařit, připravte si bazalkové pesto. Do mixéru dejte lístečky i měkké stonky bazalky, olej, sůl a slunečnicová semínka. Vše rozmixujte do kaše. Podle potřeby přidejte sůl, pesto by mělo být lehce slanější.

Jakmile voda na těstoviny vaří, přidejte do ní těstoviny a nechte na mírném plameni vařit přibližně 8 minut.

Teď je čas oloupat slupku z paprik a papriky pokrájet na menší kousky.

Hotové těstoviny smíchejte s bazalkovým pestem a přidejte grilovanou papriku.

Další recepty s bazalkou

Tipy na letní bruschetty

Předkrmy, chuťovky

Tipy na letní bruschetty

Domácí italská pizza

Rýže, těstoviny, pizza

Domácí italská pizza

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu