Třešňová bublanina s jogurtem

Jednoduchý moučník, který potěší každý mlsný jazýček. Klasicky si ji můžete upéct s třešněmi, ale využít lze i jiné sezónní drobné ovoce, například rybíz, švestky, jahody či borůvky.   

13 hlasů
Tisknout Tisknout
bublanina s jogurtem a s třešněmi - rychlý recept
Množství
Množství:
6 porcí
Vaření
Vaření:
45 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Nejprve si rozdělte vajíčka na žloutky a bílky a bílky ve vysoké nádobě vyšlehejte do sněhu.

Do větší mísy nasypte odvážené množství mouky a cukru. Přidejte prášek do pečiva a sypké suroviny promíchejte

K sypké směsi přidejte žloutky, jogurt, olej, mléko a rum a hutnou směs dobře dohladka promíchejte.

Do hutného těsta po lžících přimíchávejte bílkový sníh.

Hotové hladké těsto pomalu nalijte do vymazané a vysypané formy

Na těsto pokládejte v mouce obalené třešně.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Zkuste špejlí, zda je moučník hotový.

Třešňová bublanina - recept
TIPY A RADY: Třešně můžete dát i přes sebe, vaše bublanina tak bude šťavnatější.  Bublaninu nechejte vždy vychladnout v troubě na mřížce, aby zůstala nadýchaná a „nespadla“. Podávat ji můžete teplou hodinu po chladnutí. Nezapomeňte ji posypat moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu