

Množství:
6 porcí

Vaření:
45 minut

Náročnost:
snadné
Ingredience
Postup
Nejprve si rozdělte vajíčka na žloutky a bílky a bílky ve vysoké nádobě vyšlehejte do sněhu.
Do větší mísy nasypte odvážené množství mouky a cukru. Přidejte prášek do pečiva a sypké suroviny promíchejte
K sypké směsi přidejte žloutky, jogurt, olej, mléko a rum a hutnou směs dobře dohladka promíchejte.
Do hutného těsta po lžících přimíchávejte bílkový sníh.
Hotové hladké těsto pomalu nalijte do vymazané a vysypané formy
Na těsto pokládejte v mouce obalené třešně.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Zkuste špejlí, zda je moučník hotový.

TIPY A RADY: Třešně můžete dát i přes sebe, vaše bublanina tak bude šťavnatější. Bublaninu nechejte vždy vychladnout v troubě na mřížce, aby zůstala nadýchaná a „nespadla“. Podávat ji můžete teplou hodinu po chladnutí. Nezapomeňte ji posypat moučkovým cukrem.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Dáme vám 200 dní na vyzkoušení spotřebičů s možností vrácení.