Vepřová panenka s opečeným bramborem a rakytníkovou omáčkou

Kamila Adamová
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/352/af/22830_mora_veprovapanenka_627x333px_1.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Panenku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Maso vytáhneme, necháme stát pár minut a nakrájíme na plátky. Na omáčku nakrájíme papriky a cibuli, přidáme, ocet, cukr a špetku soli. Vše promícháme a dáme vařit. Vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme plody rakytníku a vaříme do zhoustnutí. Brambory nakrájíme na plátky, okořeníme dle libosti, zakápneme olejem a dáme péct. Vše si hezky naservírujeme, můžeme přidat také zkaramelizované kyselé cibulky.

Podobné recepty

šipka
Tradiční svíčková na smetaně
Ostatní maso
Tradiční svíčková na smetaně

Královna mezi českými jídly. Recept na svíčkovou bývá považován za velmi složitý. S naším receptem tradiční svíčkovou hravě zvládnete. Na nedělním stole se bude vyjímat a pochutná si celá rodina.

5 porcí
pomlčka
2 hodiny pečení v troubě
pomlčka
náročné
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci