Vepřová panenka s opečeným bramborem a rakytníkovou omáčkou

Recept poslal/a
Kamila Adamová


Ingredience

  • Vepřová panenka 500 g 
  • Sůl a Pepř 
  • 2 červené papriky
  • 1 červená cibule
  • 2 hrnky rakytníkových plodů
  • 125 ml vinného octa
  • 150 g cukru
  • cca 0,5 kg brambor

Panenku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Maso vytáhneme, necháme stát pár minut a nakrájíme na plátky. Na omáčku nakrájíme papriky a cibuli, přidáme, ocet, cukr a špetku soli. Vše promícháme a dáme vařit. Vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme plody rakytníku a vaříme do zhoustnutí. Brambory nakrájíme na plátky, okořeníme dle libosti, zakápneme olejem a dáme péct. Vše si hezky naservírujeme, můžeme přidat také zkaramelizované kyselé cibulky.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu