Vepřová panenka s opečeným bramborem a rakytníkovou omáčkou

Kamila Adamová
514 hlasů
Tisknout Tisknout
/data/images/recepty/motives/352/af/22830_mora_veprovapanenka_627x333px_1.webp

Ingredience

Postup

Panenku osolíme, opepříme a opečeme na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendáme do zapékací mísy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Maso vytáhneme, necháme stát pár minut a nakrájíme na plátky. Na omáčku nakrájíme papriky a cibuli, přidáme, ocet, cukr a špetku soli. Vše promícháme a dáme vařit. Vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme plody rakytníku a vaříme do zhoustnutí. Brambory nakrájíme na plátky, okořeníme dle libosti, zakápneme olejem a dáme péct. Vše si hezky naservírujeme, můžeme přidat také zkaramelizované kyselé cibulky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu