Domácí tortilly s kuřecím masem podle Katky Neumannové

Hledáte inspiraci pro chutný a zajímavý víkendový oběd? Připravte si báječně křupavý kuřecí wrap, jehož základ tvoří tortilla, ochucené kuřecí maso, spousta zeleniny a zálivka. Je to kombinace, která není okoukaná, a přitom chutná velkým i malým. Jestli nevíte, jak na to, vyzkoušejte recept olympijské vítězky Kateřiny Neumannové. „Je to opravdu snadné. A přiznám se, že když nemám času nazbyt, použiji hotové tortilly. Pak je toto vydatné, ale zdravé jídlo otázkou doslova pár minut,“ říká Katka, ambasadorka značky MORA.

Připravte si tyto suroviny:

Na těsto
  • jarní cibulku
  • mix salátových listů

Postup:

Do nádoby robota vložte 450 g hladké mouky, všechen olej a vodu, sůl a prášek do pečiva a vypracujte řidší těsto. Poté postupně přidávejte zbylou mouku a pokaždé ji nechte v robotu do těsta zapracovat. Výsledné těsto musí být krásně hladké a pružné - pokud bude potřeba, přidejte mouku nebo vodu.

Vypracované těsto nechte zhruba 15 minut odležet, poté si jej rozdělte na 10 - 12 dílků (asi po 80 g) a z každého dílu na pomoučněném vále vyválejte velmi tenkou placku. Placku dejte na středně rozpálenou suchou pánev a tortillu opékejte z každé strany asi 1,5 minuty. Hotová tortilla se pozná tak, že se na ní dělají bublinky. Opečené horké tortilly skládejte na sebe a poté je vložte do vyhřáté trouby, aby nevychladly.

Příprava masa:

Maso si nakrájejte na menší nudličky a smíchejte s polovinou olivového oleje, solí a kořením na kuře. Mísu zakryjte a maso dejte zhruba na 30 minut naložit do lednice. Poté jej dejte restujte na velké rozpálené pánvi ho zhruba 5 minut.

Příprava dresingu:

V misce smíchejte zakysanou smetanu se solí a nasekaným koriandrem a nechte pár minut odležet.

Servírování:

Tortillu potřete trochou dresingu, přidejte kuřecí maso, nakrájenou zeleninu a hrst salátu. Zakápněte ještě dresingem a srolujte.

Kateřina Neumannová a MORA

„Legendární sportovkyně a olympijská vítězka Kateřina Neumannová je dlouhodobou ambasadorkou značky MORA. V této roli nám pomáhá podporovat zdravý životní styl a dělí se o nové tipy, jak vyváženě jíst i aktivně trávit volný čas s celou rodinou. Ve druhé polovině srpna se bude Katka naplno angažovat v oblíbeném Lipno Sport Festu. Letošní 10. ročník potrvá mimořádných 16 dní a kromě toho, že je delší, bude i programově bohatší. Vedle Katky se na festivalu objeví i další hvězdy sportovního a kulturního nebe. A MORA u toho nebude chybět,“ vysvětluje Regina Netolická, Head of Marketing CZ/SK.

Tip: Novinka - MORA VDP 645 GB7

Plynová varná deska MORA VDP 645 GB7 na černém tvrzeném skle nabídne díky novému uspořádání až o 20 % větší prostor pro komfortní vaření. Deska má čtyři plynové hořáky s integrovaným zapalováním osazené pojistkami STOP GAS, které automaticky zastaví přívod plynu při náhodném zhasnutí plamene hořáku, abyste byli vždy v bezpečí. Hořáky jsou kryté robustní dvoudílnou litinovou mřížkou pro pohodlný posun nádobí ve všech směrech. Deska, mřížka i krytky hořáků se pohodlně a snadno čistí i v myčce nádobí. Novinka stojí 5 990 Kč.

MORA PLNÁ ŽIVOTA www.mora.cz

MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. Navíc ještě platí i další akce, kdy zákazníci získají k vybraným myčkám kapsle na čtyři měsíce zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Akce pro zákazníka“.

Bezplatná zákaznická linka
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu