Batátový chléb s fetou

Hodnocení receptu
(6 hlasů)
Recept poslal/a
Michaela Mravcová


Ingredience

  • 400 g batátů, nasekaných na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • 2 lžíce sušeného droždí
  • 1 cibule na kostičky
  • 125 ml olivového oleje
  • 125 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sekaného rozmarýnu
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky krupicového cukru 
  • 450 g hladké mouky
  • 200 g rozdrobené fety

POSTUP:

Batáty promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, pepřem a solí v misce, přesuňte je na plech a pečte do změknutí při 180°C, asi 10 minut. 
Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě 10 minut vzejít, až začne pěnit. 
Cibuli, 125 ml olivového oleje, mléko, prošlehaná vejce, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Do těsta vmíchejte fetu a batáty. 
Vymažte formu, přesuňte do ní těsto a dejte péct přibližně na hodinu. Vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. 
Po upečení nechte 10 minut lehce prochladnout ve formě. Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Další recepty z kynutého těsta

Sladké domácí loupáčky

Moučníky, dezerty, cukroví

Sladké domácí loupáčky

Honzíkovy povidlové buchty

Moučníky, dezerty, cukroví

Honzíkovy povidlové buchty

Masopustní koblihy od Solničky

Moučníky, dezerty, cukroví

Masopustní koblihy od Solničky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu