Sladké domácí loupáčky

Hodnocení receptu
(19 hlasů)

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 150 g másla
  • 30 g droždí
  • 200 g 12% smetany na vaření
  • 1 vejce (bílek a žloutek zvlášť)
  • velká špetka soli

POSTUP:

Do misky si nalijte smetanu a dejte ji trochu ohřát, nesmí být horká. Do teplé smetany si dejte cukr a nechte ho rozpustit, nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek. 

Do mísy od robota si dejte mouku, máslo, žloutek a nechte robotem vymíchat drobenku. 

Jakmile je kvásek hotový, přidejte jej do suché směsi a nechte v robotu vyhnětat těsto. Hnětejte těsto aspoň 7 minut. Ručně to zabere zhruba 15 minut. Poté dejte těsto na 1 hodinu kynout.

Po nakynutí si těsto rozdělte na 10 stejných dílů, dobře vám k tomu poslouží kuchyňská váha. S rozděleného těsta vytvořte bochánky a dejte je znovu kynout na 30 minut.

Po nakynutí z bochánku vyválejte placku, vytvořte z ní trojúhelník a smotejte loupák. Začněte od nejširší strany a rolujte až po špičku. Váleček pak zahněte do podkovy. 

Vytvořené loupáčky z těsta dejte na pečící papír a nechte je kynout 45 minut. Po nakynutí je potřete bílkem, posypte mákem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 19 minut.

Po upečení nechte loupáčky vychladnout.

Další recepty z kynutého těsta

Masopustní koblihy od Solničky

Moučníky, dezerty, cukroví

Masopustní koblihy od Solničky

Domácí italská pizza

Rýže, těstoviny, pizza

Domácí italská pizza

Honzíkovy povidlové buchty

Moučníky, dezerty, cukroví

Honzíkovy povidlové buchty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu