Sladké domácí loupáčky

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/312/d9/sladke-loupacky-mak-recept-mora.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Do misky si nalijte smetanu a dejte ji trochu ohřát, nesmí být horká. Do teplé smetany si dejte cukr a nechte ho rozpustit, nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek. 

Do mísy od robota si dejte mouku, máslo, žloutek a nechte robotem vymíchat drobenku. 

Jakmile je kvásek hotový, přidejte jej do suché směsi a nechte v robotu vyhnětat těsto. Hnětejte těsto aspoň 7 minut. Ručně to zabere zhruba 15 minut. Poté dejte těsto na 1 hodinu kynout.

Po nakynutí si těsto rozdělte na 10 stejných dílů, dobře vám k tomu poslouží kuchyňská váha. S rozděleného těsta vytvořte bochánky a dejte je znovu kynout na 30 minut.

Po nakynutí z bochánku vyválejte placku, vytvořte z ní trojúhelník a smotejte loupák. Začněte od nejširší strany a rolujte až po špičku. Váleček pak zahněte do podkovy. 

Vytvořené loupáčky z těsta dejte na pečící papír a nechte je kynout 45 minut. Po nakynutí je potřete bílkem, posypte mákem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 19 minut.

Po upečení nechte loupáčky vychladnout.

Podobné recepty

šipka
Masopustní koblihy
Moučníky, dezerty, cukroví
Masopustní koblihy

Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvě usmažené. My jsme vám přišli naservírovat ten nejlepší recept. Pojďte ho s námi vyzkoušet.

12 koblih
pomlčka
45 minut
pomlčka
náročné
Domácí italská pizza
Rýže, těstoviny, pizza
Domácí italská pizza
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci