Bezlepková bábovka

Hodnocení receptu
(5 hlasů)

Ingredience

  • 250 g rozpuštěného másla Moravia (bez mléčného tuku Promienna)
  • 4 žloutky
  • 4 bílky (vyšlehat se špetkou soli)
  • 150 g cukru moučka
  • 180 g bezlepkové samokypřicí směsi Doves Farm (modrá holubička)
  • 70 g bezlepkové směsi Jizerka
  • ½ balíčku prášku do pečiva s vinným kamenem
  • 1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 2 lžíce kakaa
  • 4 lžíce rozmixovaných vlašských ořechů

POSTUP:

V první míse vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem, v druhé míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem. Ve třetí míse smícháme mouky a kypřicí prášek. Až je vše vyšleháno, tak do bílků opatrně střídavě přidáváme jednu i druhou směs, kterou opatrně smícháme. Těsto si rozdělíme na tři díly. Do jednoho pomalu přimícháme kakao. Do druhého dílu rozmixované ořechy. Těsto střídavě lijeme na sebe do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, pečeme při 180 °C.
Formu je dobré vymazat máslem, bábovka bude lépe vonět.

logo Bezlepkove.com

Další recepty bez lepku

Borůvkové muffiny

Bezlepkové recepty

Borůvkové muffiny

Sušenky k čaji

Bezlepkové recepty

Sušenky k čaji

Malinové řezy

Bezlepkové recepty

Malinové řezy

Vafle bezlepkové

Bezlepkové recepty

Vafle bezlepkové

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu