Bílá fazolová polévka s klobásou


Ingredience

  • 2 plechovky bílých fazolí (cca 470 g fazolí)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 klobása
  • sůl

POSTUP (asi 6 porcí):

V hrnci si osmahněte cibulku na oleji, když začne chytat barvu, přidejte na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku opékejte. Vše zalijte horkou vodou (cca 1 - 1,5 l), přidejte nakrájené brambory a nechte vařit.

Mezitím si rozmixujte tyčovým mixérem 200 g fazolí s trochou vody (cca 50 ml) a přidejte do polévky. Fazolová směs v polévce poslouží stejně jako jíška z mouky.

Na konci vaření do polévky přidejte zbytek fazolí a nechte ještě minutku povařit. Hotovou polévku dochuťte solí.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu