Bramborové lokše s mákem a povidly

Hodnocení receptu
(24 hlasů)

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 150 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • povidla

POSTUP: (na 8 kusů)

Brambory si důkladně umyjte a dejte je vařit, dokud nebudou měkké. Po uvaření je oloupejte a rozmačkejte v kaši. Přidejte sůl a polohrubou mouku a vypracujte ze směsi těsto. Těsto by mělo vypadat jako na bramborový knedlík. V případě potřeby přidejte mouku.

Na vále posypané moukou si z těsta vytvořte knedlík a rozkrojte ho na 8 dílů. Z každého dílu vyválejte placku o tloušťce cca 3 mm a průměru cca 20 - 25 cm. Při vyvalování je potřeba mít důkladně pomoučněnou plochu, jinak se těsto lepí a trhá.

Vyválenou placku dejte na velkou pánev a při střední teplotě jí opékejte z každé strany cca 1,5 - 2 minuty. Upečené placky skládejte na sebe, aby se zapařily a změkly.

Po upečení placku pomažte povidly, posypejte směsí mletého máku a moučkového cukru a srolujte.

Další recepty s bramborami

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu