Lehký bramborový salát

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 menší červená cibule
  • 3 menší jablíčka 50 ml vinného octa
  • 50 ml vody
  • ½ lžičky soli pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • Dvě hrsti nasekané petrželky
  • Šťáva z ½ citronu

POSTUP

Brambory si dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou uvařené, dejte je na chvíli vystydnout a ještě teplé je oloupejte a protlačte skrz vykrajovač na hranolky.  

V hrnku si smíchejte vinný ocet, vodu, sůl, pepř a hořčici. Směs nalijte do teplých brambor a lehce promíchejte.  

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na drobné kostičky, které zakápněte šťávou z citronu. Cibuli nakrájejte na velmi tenké proužky, které ještě rozdělte na polovinu a společně s citronovými jablky je dejte k bramborám.  

Promíchejte a nechte zhruba 1 hodinu odležet. Nejlepší je salát druhý den, kdy se veškeré chutě dostanou do brambor a salát je hezky odleželý.

Další vánoční recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu