Houbový kuba

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 250 celých ječných krup
  • 80 g sušených hub
  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velká lžíce másla
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • sůl  

POSTUP

Ječné kroupy si dejte minimálně jeden den dopředu namočit. Jakmile jsou kroupy nabobtnalé, dejte je vařit do osolené vody. Množství vody stačí zhruba 1 cm nad ječné kroupy.  

Sušené houby zalijte horkou vodou, přiklopte a nechte 20 minut odležet. Jakmile jsou houby měkké, vyndejte je z vody a nasekejte je nadrobno.  

Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci másla a dozlatova na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte nasekané houby a zalijte zhruba 1 naběračkou vody z hub. promíchejte a zaklopte poklicí. Duste 15 minut na mírném plameni.  

Poté, co jsou kroupy hotové, je přidejte k cibulce a houbám. Osolte, okmínujte, přidejte zbytek másla a prolisovaný česnek. Promíchejte a zalijte ½ naběračkou vody z hub.  

Vše dejte do zapékací formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 230 °C s horním ohřevem zhruba 8 minut.  

Další vánoční recepty

Vosí hnízda

Vánoční cukroví a likéry

Vosí hnízda

Máslová vánočka z 9 copů

Moučníky, dezerty, cukroví

Máslová vánočka z 9 copů

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu