Houbový kuba

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/440/49/kuba1_small.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

POSTUP

Ječné kroupy si dejte minimálně jeden den dopředu namočit. Jakmile jsou kroupy nabobtnalé, dejte je vařit do osolené vody. Množství vody stačí zhruba 1 cm nad ječné kroupy.  

Sušené houby zalijte horkou vodou, přiklopte a nechte 20 minut odležet. Jakmile jsou houby měkké, vyndejte je z vody a nasekejte je nadrobno.  

Na pánvi si rozehřejte 1 lžíci másla a dozlatova na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte nasekané houby a zalijte zhruba 1 naběračkou vody z hub. promíchejte a zaklopte poklicí. Duste 15 minut na mírném plameni.  

Poté, co jsou kroupy hotové, je přidejte k cibulce a houbám. Osolte, okmínujte, přidejte zbytek másla a prolisovaný česnek. Promíchejte a zalijte ½ naběračkou vody z hub.  

Vše dejte do zapékací formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 230 °C s horním ohřevem zhruba 8 minut.  

Podobné recepty

šipka
Vosí hnízda
Moučníky, dezerty, cukroví
Vosí hnízda
Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci