Červená řepa s kozím sýrem a rukolou

Recept poslal/a
paní Elly


Ingredience

  • 2 až 3 upečené červené řepy
  • 250 g rukoly
  • 250 g kozího sýra s bílou plísní
  • sůl a pepř
  • trocha olivového oleje
  • trocha bílého vinného octa

Upečenou červenou řepu nechejte úplně vychladnout. Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (carpaccio).

Rukolu omyjte, osušte a vysypejte do mísy. Dochuťte zálivkou z olivového oleje, octa, soli a pepře.

Připravte si velký talíř. Dokola naskládejte plátky červené řepy. Lehce je osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Doprostřed dejte ochucenou rukolu a na ni naskládejte plátky kozího sýra. Výbornou přílohou je křupavý toast.

Výborná je také druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte lehce máslem a naskládejte na ně tenké plátky kozího sýra. Dejte zapéct pod gril do křupava.

Na talíř připravte stejný salát - ochucenou rukolu, ochucené plátky červené řepy. Nahoru naskládejte kostičky nebo proužky nakrájené z křupavého chleba se sýrem.

 

Jako rychlé pohoštění, které bude určitě chutnat, můžete zkusit také:

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu