Česneková pomazánka s Lučinou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 400 g sýru Lučina (nebo Paloučku)
  • 3 velké lžíce bílého jogurtu
  • 50 g sýra na strouhání
  • ½ lžička soli
  • špetka pepře
  • 7 stroužků česneku
  • snítka nasekaného tymiánu
  • bageta
  • hrozny

POSTUP:

Na česnekovou pomazánku si vezmeme střední mísu. Oloupeme česnek a do mísy ho prolisujeme. Tvrdý sýr si nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme lučinu a bílý jogurt, vše promícháme do požadované konzistence pomazánky. V případě, že by se vám zdála pomazánka hodně česneková, přidejte ještě lžíci bílého jogurtu. Směs ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou snítku tymiánu. Vše znovu dobře promícháme.

 
Pomazánka je lepší, když se nechá alespoň hodinku či dvě odpočinout v lednici. 

Česnekovou pomazánku servírujte na jednohubky, pokrájené z rohlíku, nebo na chlebíčky z čerstvé bagety. Skvělou kombinací k česnekové pomazánce jsou pokrájené kuličky bílého hroznového vína.

Další recepty na pomazánky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu