Chilli con carne

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 cibule
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 500 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g sekaných rajčat
  • lžička mletého římského kmínu
  • lžička chilli
  • sůl
  • pepř
  • 400 g sekaných rajčat
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 240 g červených fazolí
  • 30 g 70% čokolády
  • rýže
  • koriandr
  • limetka

POSTUP:

V hrnci si rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte rajský protlak, který krátce orestujte. Protlak během restování ztratí štiplavou chuť a zesládne. K cibuli s protlakem přidejte mleté maso, důkladně promíchejte a chvíli restujte.  

Do masového základu přidejte prolisovaný česnek, římský kmín, chilli, sůl, pepř, sekaná rajčata a hovězí vývar. Vše důkladně promíchejte a pod pokličkou vařte 30 minut nebo dokud nebude maso hotové.  

Na závěr přidejte červené vařené fazole a 70 % čokoládu. Vše promíchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.  

Podávejte s rýži, čerstvým sekaným koriandrem a vše zakápnuté limetkou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu