Domácí celozrnné rohlíky

Hodnocení receptu
(30 hlasů)

Ingredience

  • 500 g pšeničné celozrnné mouky
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 17 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 350 ml vlažné vody
  • 3 lžičky soli
  • mák nebo kmín na posypání

POSTUP: (asi 12 kusů)

  1. Mouku nasypte do mísy a doprostřed udělejte důlek. Nalijte do něj část vody, rozdrolte droždí a přidejte cukr.
  2. Mísu přikryjte a nechte 15 minut stát v teple.
  3. Přidejte zbylou vodu, máslo a sůl. Vypracujte pružné těsto a to nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kusů a z každého udělejte kuličku.
  5. Tu roztáhněte do tvaru trojúhelníku a poté ho zaviňte do tvaru rohlíku.
  6. Každý rohlík mírně zahněte a skládejte s dostatečnými rozestupy na plech.
  7. Rohlíky nechte ještě 15 minut kynout.
  8. Před pečením rohlíky potřete vodou (nebo vejcem) a posypte mákem.
  9. Pečte v troubě na 200 °C asi 10 minut nebo dozlatova.

Další recepty na domácí pečivo

Sladké domácí loupáčky

Moučníky, dezerty, cukroví

Sladké domácí loupáčky

Semínkový chléb

Předkrmy, chuťovky

Semínkový chléb

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu