Recept na snídaňové houstičky

paní Elly
496 hlasů
Tisknout Tisknout
Recept na snídaňové houstičky

Ingredience

Postup

Připravte si kvásek. Ohřejte mléko tak, aby bylo vlažné, ne horké. Vsypejte do něj lžičku cukru a lžíci hladké mouky. Promíchejte vidličkou, aby v mléku nebyly hrudky. Nadrobte do mléka droždí a nechejte stranou, na teplém místě, dokud se na povrchu nezačnou dělat bubliny. Kvásek je připravený k použití.

Do mísy robota dejte všechny suroviny, včetně kvásku. Umíchejte hladké, pevné a nelepivé těsto. Podle potřeby přidejte mouku (když bude těsto lepit) nebo trochu mléka (když bude těsto příliš hutné).

Mísu přikryjte potravinářskou folií a ještě i utěrkou, ať je těsto pěkně v teple a neoschne. Nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Z vykynutého těsta odtrhávejte kousky, velké tak, jak chcete mít velké housky. Z těsta uválejte “hada” a toho zauzlujte. Uzlíky skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Až bude plech plný, přikryjte houstičky utěrkou a nechejte půl hodiny až hodinu opět kynout na teplém místě. Uzlíky tak budou nadýchanější.

Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte mákem, solí, kmínem, sezamem. Čímkoliv, co máte rádi.

Pečte v troubě vyhřáté na 230 °C, 10 až 12 minut.

 

Až 15 vyspělých funkcí pro dokonalý zážitek z pečení najdete u multifunkčních trub MORA (tzv. horkovzdušné)

 

K domácím houskám doporučujeme:

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu